Gurme Magazin
Ekonomi

La Lorraine’in Türkiye & Orta Doğu Finans Direktörlüğüne Başak Benli Atandı

Editör
4650 Görüntüleme
30 Ocak 2026 17:05
Son Güncelleme: 30 Ocak 2026 17:05
Değirmencilik ve fırıncılık sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren La Lorraine Bakery Group’ta önemli bir görev değişikliği gerçekleşti. Şirkette Eylül 2023’ten bu yana Türkiye Finans Direktörü olarak görev yapan Başak Benli, Ocak 2026 itibarıyla Türkiye & Orta Doğu Finans Direktörü olarak atandı.
La Lorraine’in Türkiye & Orta Doğu Finans Direktörlüğüne Başak Benli Atandı

Yeni görevinde Başak Benli, Türkiye ve Orta Doğu bölgesindeki finansal süreçlerin koordinasyonu, finansal stratejilerin yönetimi ve bölgesel büyümenin desteklenmesinden sorumlu olacak.

Başak Benli’nin Kariyer Yolculuğu

2005 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Başak Benli, kariyerine Deloitte Audit’te başladı. Daha sonra Procter & Gamble bünyesinde yaklaşık 8 yıl boyunca fabrika, marka ve satış finansı alanlarında çeşitli görevler üstlendi. Bu dönemde global ölçekte yürütülen dönüşüm projelerinde aktif rol aldı.

2016 yılında PepsiCo’ya katılan Benli, 7,5 yıl boyunca Net Ciro Yönetimi, Finansal Planlama ve Tedarik Zinciri Finans Liderliği gibi farklı alanlarda sorumluluk üstlendi. PepsiCo’daki görev süresi boyunca birçok finansal dönüşüm ve verimlilik projesinin hayata geçirilmesinde görev aldı.

Eylül 2023’te La Lorraine Türkiye Finans Direktörü olarak göreve başlayan Başak Benli, Ocak 2026 itibarıyla bölgesel sorumluluk üstlenerek kariyerine Türkiye & Orta Doğu Finans Direktörü olarak devam ediyor.

La Lorraine Bakery Group Hakkında

Belçika merkezli La Lorraine Bakery Group, dünya genelinde farklı pazarlarda fırıncılık ve unlu mamuller alanında faaliyet gösteriyor. Grup, Türkiye pazarına 2014 yılında giriş yaptı ve Manisa’daki üretim tesisiyle operasyonlarını sürdürüyor.

Gurme Medya, Gurme TV ve Gurme Magazin olarak Başak Benli’ye yeni görevinde başarılar dileriz.

Yorum Yazın